603 48 77 89      Po-Pá 8:00 - 17:00

Papája a její účinky pro naše zdraví 1. část

Papája, plod, který má tolik benefitů, že není možné je tu najednou všechny vyjmenovat. Proto jsme pro vás připravili článek na pokračování ...

Image 1

Papája je ovoce bohaté na živiny a antioxidanty, jako jsou karotenoidy, flavonoidy a vitamín C, stejně jako vitamín B (kyselina listová a kyselina pantothenová). Je dobrým zdrojem vláknin a minerálů, jako je například hořčík. Všechny tyto živiny pomáhají zlepšit kardiovaskulární zdraví a chrání před rakovinou tlustého střeva.

40 důvodů, proč konzumovat papáju

V papáje je přítomný enzym zvaný papain, který napomáhá trávení bílkovin. Papája v surové formě obsahuje tento enzym, který se také používá při přípravě potravinových doplňků.

Papája napomáhá: 

  • Snižuje hladinu cholesterolu
    Papája je bohatá na vlákninu, vitamín C a antioxidanty, které pozitivně přispívají k prevenci akumulace cholesterolu v tepnách. Nadměrná koncentrace cholesterolu může doslova úplně zablokovat tepny a způsobit tím infarkt. V testech prokázáno, že extrakty z papáje redukují lipidy a triglyceridy.
     
  • Podporuje imunitní systém
    Papája stimuluje imunitní systém. Díky množství vitamínů a antioxidantů koncentrované v papáje, dokáže čelit volným radikálům.
     
  • Usnadňuje hojení ran a omezuje tvorbu otoků
    Aplikace rozdrcených semen papáji na rány může pomoci při hojení. Tento regenerační faktor je důsledkem antimikrobiální aktivity papáji, která pomáhá eliminovat bakterie, které se skrývají v ranách, což umožňuje rychlejší hojení. Šťáva získaná ze zelené papáje je také přirozeným prostředkem k prevenci otoku a tvorby hnisu, při aplikaci přímo na ránu.
     
  • Chrání oči před makulární degenerací
    Papája může pomoci zastavit ztrátu zraku způsobenou tímto onemocněním, který často postihuje starší lidi. Degenerace makuly je postupná ztráta zraku, ke které dochází obvykle stárnutím oka.
    Papája obsahuje antioxidant s názvem zeaxantin, který filtruje paprsky, které poškozují sítnici. Tím se snižuje riziko makulární degenerace. Navíc, papája obsahuje vitamín A a flavonoidy, jako je beta-karoten, kryptoxantin, lutein. Tyto udržují sliznici v očích zdravou a chrání je tak před poškozením. Proto je vhodné konzumovat papáju denně pro zlepšení zraku (zdroj Zdraví bez limitu).

Více informací o produktu ZDE

Pokračování příště…

Papája melounová, plod, který má tolik pozitivních účinků na naše zdraví. Sladká, voní po čerstvých meruňkách. Svou chutí připomíná meloun. Není možné tu najednou všechny účinky vyjmenovat, proto jsme připravili článek na pokračování ...
více
Papája obsahuje spoustu důležitých biologických látek. Pochází z vlhkého tropického pásma Střední Ameriky. Má mnoho benefitů pro naše zdraví. Proto jsme pro vás připravili článek na pokračování ... 
více
Podpora imunity, stimulace krvetvorby ... 
více
Aktuality

Je nazývána také „čistič krve“, což se odráží na zdravě vypadající ... Více info zde

Papája je spojencem pro zdravé srdce a dokáže předcházet ... Více info zde

Máte problémy s padáním, řídnutím, či nedorůstáním vlasů? Máte ve vlasech lupy? Více info zde

Potřebujete poradit?
Můžete zavolat nebo využít náš online chat vpravo níže.
+420 603 48 77 89
imgVyhoda
Odborné poradenství
imgVyhoda
Praxe v oboru od roku 1991
imgVyhoda
Komplexní program s
týmem lékařů
imgVyhoda
Individuální přístup