603 48 77 89      Po-Pá 8:00 - 17:00

Je kyselina salicylová ideální složka pro aknózní pleť?

Kyselina salicylová

Patří k nejúčinnějším antibakteriálním látkám, je oblíbená jak v lékařství, tak v lékařské kosmetice, řadí se mezi BHA-kyseliny ...

Image 0

Kyselina salicylová se získává z kyseliny acetylsalicylové. S ní se nejčastěji setkáváme ve volně prodejných lécích proti horečkám, ulevuje od bolesti a zlepšuje krevní oběh jako například Aspirin.
Na nějaký čas ji vědci dokonce brali jako vitamín, který nazvali vitamín S. Kromě toho je možné kyselinu salicylovou syntetizovat ze salicinu, který se nachází ve vrbové kůře a různých bylinkách. Takto získaná kyselina salicylová ovšem nemá na pleť vítané kosmetické účinky.

Kyselina salicylová je jedním z nejdůležitějších způsobů léčby akné, když máte mastnou pleť.

Nerozpouští se ve vodě, ale v tucích, proniká proto snadno dovnitř pórů a snadno je čistí, je proto ideální složkou pro péči o aknózní a mastící se pleť. Ve schopnosti pronikat do pórů je mezi kosmetickými látkami naprostým unikátem. Při nanesení na kůži rozkládá mastné sloučeniny, jako olejový maz, který může ucpat póry. V pleti navíc podporuje správný koloběh buněk a působí protizánětlivě. Tento účinek není sice cílen přímo na bakteriálního původce akné, ale na potenciální sekundární infekce, které může způsobit.

Díky tomu, že aktivně působí na enzymy zodpovědné za produkci mazu, redukuje negativní a viditelné projevy mastné pleti.

Aktuality

Je nazývána také „čistič krve“, což se odráží na zdravě vypadající ... Více info zde

Papája je spojencem pro zdravé srdce a dokáže předcházet ... Více info zde

Máte problémy s padáním, řídnutím, či nedorůstáním vlasů? Máte ve vlasech lupy? Více info zde

Potřebujete poradit?
Můžete zavolat nebo využít náš online chat vpravo níže.
+420 603 48 77 89
imgVyhoda
Odborné poradenství
imgVyhoda
Praxe v oboru od roku 1991
imgVyhoda
Komplexní program s
týmem lékařů
imgVyhoda
Individuální přístup